‘t begon allemaal met de rechten van de schrijver Philip Sington…

Op 16 mei 2011 kreeg ik van Philip Sington te horen dat ik zijn boek mocht gebruiken als inspiratiebron voor een toneelstuk. Ook de Nederlandse Uitgeverij Sijthoff stemde meteen toe. Dit was een fantastische start van het project. Een paar weken eerder had ik besloten deel te willen nemen aan het ATFR 2011 met het thema Daagt uit! en dit project is zeker een hele grote uitdaging voor mij. Afgelopen mei heb ik ook Sylvia Weening benaderd met de vraag of zij mij wilde regisseren. En haar antwoord was positief! We hadden nog niet eerder met elkaar gewerkt. Het idee om iets te willen doen met het boek Het Einstein Meisje op het toneel bestaat al wat langer.

In augustus 2009, toen ik mijn afstudeerfeestje vierde, kreeg ik van een goede vriend het boek kado. Ik werd gegrepen door het verhaal en in januari 2010 ontstond het idee er een monoloog van te willen maken. Dit bleek nog niet zo eenvoudig en ik heb het project neergelegd omdat ik bij Festes Theater de voorstelling Roest geschreven door Jibbe Willems ging maken. Maar na de laatste voorstellingen van Roest ging het weer kriebelen…

Kom kijken naar het resultaat op vrijdagavond 25 november 21.30 in het OT theater in Rotterdam. Zie www.atfr.nl voor meer info!