Voorstelling in De Boomsspijker, Amsterdam

Gisteravond speelde ik in Amsterdam in een klein zoldertheatertje in Buurtcentrum De Boomsspijker. De opkomst was niet zo heel hoog (zo’n 25 mensen), maar door de knusheid van het theater deed de halflege zaal geen afbreuk aan de sfeer. Het publiek was muisstil. Het was voor mij spannend, omdat een jongentje van 12, die een werkstuk deed over het leven en werk van Albert Einstein, in de zaal zat. Ik was benieuwd naar wat hij mee zou krijgen van het verhaal, omdat de voorstelling niet geschreven is voor deze doelgroep. Hij vond het mooi, maar bevestigde mijn vermoeden dat hij niet alles goed kon begrijpen.

Ook zaten er enkele natuurkundigen in de zaal, o.a. Sebastian de Haro. Hij is docent bij het Science-departement van het Amsterdam University College, en hij studeerde theoretische natuurkunde aan de Universiteit Utrecht. Hij promoveerde in 2001 bij Gerard ‘t Hooft. Hij schreef naar aanleiding van mijn voorstelling op zijn blog, en deze woorden zeggen waarom ik deze voorstelling zo graag wilde maken.