Na 10 jaar weer terug op het Norbertuscollege…

Gisteren was ik voor het eerst na tien jaar weer terug op mijn oude middelbare school. Ik speelde mijn voorstelling voor leerlingen van 4 en 5 HAVO en voor leerlingen van 5 en 6 VWO. Het podium was in een knusse vorm opgesteld en de leerlingen zaten er in een U-vorm omheen. Een lezing vooraf…kwartiertje pauze…en dan de voorstelling. Ik dank de natuurkundeleraren voor de prettige samenwerking. Zij hadden vooraf in de les de basisprincipes van de kwantummechanica en de relativiteitstheorie aan de leerlingen uitgelegd.

Daar stond ik weer op het podium van die vertrouwde aula, waar ik ooit met twee zinnen tekst mijn eerste schoolvoorstelling speelde. Het Norbertuscollege is de plek waar ik mijn twee passies ontdekte in de toneelclub en de sterrenkundeclub… Wat was het fijn om daar weer te zijn!