Er is veel gebeurd in 2012. Niet alleen is op 1 april het bedrijf Annemarie Hagenaars Actrice opgericht. Ook is de voorstelling Het verhaal van Het Einstein Meisje gegroeid en uitvoerbaar geworden in twee regies en in twee talen. Op zaterdag 14 januari van dit jaar speelde ik voor de eerste keer de Nederlandse versie van 45 minuten in de regie van Sylvia Weening. Na deze drie keer gespeeld te hebben (Leiden, Amsterdam, Roosendaal) ben ik ik in april vaarwel2012vertrokken naar New York om daar de Amerikaanse versie te maken met Michael Luggio. Tijdens mijn verblijf in New York hoorde ik dat ik in september op het Amsterdam Fringe Festival mocht spelen, waar ik de beide regies kon laten zien. Naast deelname aan verschillende theaterfestivals, heb ik ook een project opgezet voor middelbare scholen rondom de voorstelling en ben ik Cultuurkaart-acceptant geworden. Op 14 mei speelde ik de eerste schoolvoorstelling in Leiden, daarna ook op twee scholen in Roosendaal. Het hoogtepunt in het kader van het schoolproject was het spelen tijdens de werkgroepsessies op de Woudschoten conferentie twee weken geleden. Hieruit volgden mooie reacties van enthousiaste natuurkundeleraren, die in 2013 Het verhaal van Het Einstein Meisje graag op hun school willen zien.

Een maand geleden heb ik schrijver Philip Sington ontmoet, toen ik voor een conferentie over wetenschap en theater in Londen was. Ik ben nu trouwens zijn boek The Valley of Unknowing aan het lezen. 🙂

Naast het Einstein Meisje project, ben ik inmiddels ook begonnen met de eerste schrijfsels voor een nieuwe voorstelling. Ik praat met verschillende acteurs en makers over de mogelijkheden van een samenwerking. Bovendien is ook een voorzichtige carriere op TV gestart. Twee weken geleden draaide ik drie dagen voor een aflevering van Achter Gesloten Deuren. Volgende week draai ik twee dagen voor de hoofdrol in een aflevering van een nieuwe televisieserie van Net 5. Ik zal jullie op de hoogte houden van de precieze uitzenddata, zodra ik zelf meer weet. 🙂

Tenslotte wil ik graag alle mensen bedanken die dit theaterjaar 2012 voor mij mogelijk hebben gemaakt: Philip Sington, Egbert Stolk, Sylvia Weening, Michael Luggio, Bryan Gembey, en de vele anderen die mij aangemoedigd en gesteund hebben. Geniet van de jaarwisseling en een goed en inspiratievol 2013 toegewenst!