A Streetcar Named Desire

Nu dan eindelijk na een aantal weken weer een update. Het is druk in de maand april. Afgelopen donderdag mocht ik Het Verhaal van Het Einstein Meisje weer voor natuurkundeleraren spelen. Dit keer op de TU Delft tijdens de middag Delft voor Docenten, in een klaslokaal bij Technische Natuurwetenschappen. Spelen kan ik deze voorstelling overal. Het format is flexibel en sterk!

Daarnaast ben ik sinds begin april een samenwerking aangegaan met Drie Maal Plankenkoorts uit Roosendaal. We repeteren in het gebouw van Theater Tiuri , een theaterwerkplaats die verschillende theateractiviteiten aanbiedt aan mensen met een verstandelijke beperking. Een hele mooie en inspirerende samenwerking.

Samen met acteur Ad Paantjens en regisseur Myrthe Michielsen werk ik aan een scene uit Tramlijn Begeerte van Tennessee Williams.

DMP

“Drie Maal Plankenkoorts organiseert een spannend experiment dat in het teken staat van ontmoeten, verbinden en ontwikkelen.

Wat kan een schilder leren van een acteur en omgekeerd? Hoe gaat een beeldhouwer om met inspiratie en hoe doet een theatermaker dat?
In een uniek voorjaarsproject brengt DMP beeldend kunstenaars en theatermakers samen. In het gebouw van Theater Tiuri op het Kadeplein in Roosendaal gaan allen aan de slag met het thema ‘ONTMASKERING’.

Naast het eigen proces (het maken van een scène, schilderij of kunstwerk) gaan de makers vanuit een nieuwsgierigheid naar elkaars motieven en werkwijze het gesprek aan.”