Dit is thuiskomen in Astoria

Met een bord avocado op de bank Netflix series kijken. Dat is wat ik vanavond ga doen. Mijn huisgenoot is gezond en vegan aan het koken. De woonkamer is zo heerlijk ruim dat ik in tegenstelling tot het huis waarin ik dit voorjaar zat, niet naar buiten wordt gejaagd om in de stad rond te slenteren en mijn werk in een diner of een bar te doen.

Want dat gebeurt als je in een te klein en donker huis woont met een woonkamer die geconfisceerd is door een huisgenoot die zijn kamer niet meer kan betalen. Als dan ook nog blijkt dat je in een bed vol bugs slaapt, is er geen thuiskomen.

Maar nu heb ik een plek gevonden in Astoria, en dat is thuiskomen. Dat is helemaal thuiskomen, met huisgenoten die rustig, stabiel en chill zijn, en een kamer die ruim genoeg is. De woonkamer is veel te groot voor New Yorkse begrippen. Ik heb de plek nog niet ervaren in wintertijden, want dan schijnt het erg koud te zijn.

Voor nu is het goed. Ik zit met een kop vol snot en mijn laptop op schoot op een van de drie banken in de woonkamer. Mijn huisgenoot loopt heen en weer met een stofzuiger. De bodega van beneden heeft de muziek zo hard staan dat iedereen ervan kan mee genieten. Dat geeft niet. Ik slaap overal doorheen. Ik heb de afgelopen drie weken iedere nacht goed geslapen. Mijn eerste drie weken terug in New York City…buildingAstoria-outside