Nieuws lezen bij Amsterdam FM Radio

logoAFM.nl_Nog maar ruim drie weken woon ik in Amsterdam, en in deze korte tijd ben ik me snel verbonden gaan voelen met de stad. Voor iemand die Rotterdam gewend is, dacht ik dat het wel even wennen zou zijn. Vluchtige bezoeken en korte overnachtingen bij vrienden hebben nooit een vurig verlangen naar Amsterdam kunnen aanwakkeren. Ik was blij dat ik weer in de trein terug naar Rotjeknor zat.

Maar nu voel ik het, die verbondenheid. En dat komt niet alleen door fijne Amsterdamse vrienden en nieuwe leuke mensen. Of een heerlijke kat waarvoor ik mag zorgen, en het huis in West waar ik ontspannen op de bank hang. Ook leer ik sinds twee weken het vak van nieuwslezer bij Amsterdam FM Radio.

Vandaag tussen 13.00u en 15.30u kon de luisteraar vanuit de centrale bibliotheek voor het eerst mijn stem ‘on air’ horen. We schrijven de berichten zelf. We spreken ze in – in een studio – en zetten ze online. Behalve dat ik met mijn neus bovenop het Amsterdamse nieuws zit, kan ik mijn stem verder ontwikkelen en meer ervaring opdoen voor de microfoon.

Morgenochtend vroeg fiets ik weer langs de Amsterdamse grachten op weg naar de redactie. Nog even, en ook ik raas rinkelend met mijn fietsbel door alle rode lichten.